Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδομα θέρμανσης...για πέλετ, καυσόξυλα

Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης και διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγησή του ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών 15 βουλευτές της Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή τους προς τον Γιάννη Στουρνάρα οι 15 βουλευτές ζητούν να υπάρξει οικονομική βοήθεια, πέραν του πετρελαίου, και για τα καυσόξυλα και τα πέλετ, καθώς πολλά νοικοκυριά έχουν στραφεί σε άλλες μορφές θέρμανσης.

Το κείμενο που συντάχθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Ιορδάνη Τζαμτζή συνυπογράφουν οι Βλαχογιάννης Ηλίας, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Μπατσαρά Γεωργία, Σολδάτος Θεόδωρος, Σκόνδρα Ασημίνα, Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, Βογιατζής Παύλος, Μάνη - Παπαδημητρίου Αννα, Κουτσούμπας Ανδρέας, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Αναστασιάδης Σάββας, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Αραμπατζή Φωτεινή, Κέλλας Χρήστος.

Μεταξύ άλλων στην ερώτησή τους αναφέρουν ότι «με την τιμή του πετρελαίου πέρυσι από 1,28 έως 1,38 ευρώ το λίτρο, πάρα πολλά νοικοκυριά αποφάσισαν να μην καταναλώσουν πετρέλαιο για θέρμανση, αλλά να προσφύγουν στην καύση ξύλου, πέλετ, βιομάζας και κάθε άλλου υλικού για να ζεσταθούν, ή οι περισσότεροι μείωσαν κατακόρυφα τις ποσότητες πετρελαίου και τα καλοριφέρ έκαιγαν μόνο 2-3 ώρες το 24ωρο. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου για θέρμανση, η μεγάλη απώλεια εσόδων για το κράτος, αλλά και η αισχροκέρδεια έμπορων ξύλου στις μεγάλες πόλεις».

Πηγή: pelop.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου